nedeľa 10. apríla 2011

Death Note- Recenze (movie 1,2,3)

death note
NÁZOV: Death Note/Zápisník smrti 1,2,3
KRAJINA: Japonsko
ŽÁNER: Detektívka, Fantasy, Psychologický triler
POČET EPIZÓD: film (126 min)
ROK: 2006
MOJE HODNOTENIE: 8/10


CAST:

OBSAH:
Vysokoškolský student Light Yagami se chce stát policejním důstojníkem stejně jako jeho otec a prosazovat právo a spravedlnost. Proto když nalezne zápisník 'Death Note' s jehož pomocí lze zabít kohokoli jen se znalostí jeho jména a tváře, bere to jako příležitost očistit svět od kriminálních živlů jednou provždy. Masová úmrtí kriminálníků se brzy začnou spojovat s nadpřirozeným zabijákem Kirou (podle anglického 'killer') a po jeho stopě se vydává geniální detektiv L. Bude L schopen dopadnout Kiru dřív než ten uvidí jeho tvář a přijde na jeho pravé jméno?



MÔJ NÁZOR:
Treba spomenúť, že sú nakrútené presne 3 filmy Death note a že je to spracovanie mangy a anime, teda live action.
Prvý a druhý film na seba priamo nadväzujú a tretí film je taký dá sa povedať dodatkový, ktorý dejovo vôbec nesúvisí s 1 a 2, teda s hlavnou dejovou líniou Death note. Pojednáva sa v ňom iba o istej životnej etape detektíva L a Light, Ryuk, ani Zápisník smrti v ňom nefigurujú.
Predtým než som si pozrela filmy, videla som anime a úprimne bola som ním unesená. Všetko od charakterov, cez príbeh, až po myšlienku ma dostalo. Takže u mňa stále vyhráva anime, ale ani filmy nie sú zlé.
Filmy sú spracované naozaj na dobrej úrovni. Príbeh je stále podmaňujúci, takže tam niet čo vyčítať, hoci miestami bol dej trochu pozmenený. Čo sa týka hereckého obsadenia, tiež som bola spokojná, hoci s Lightom ani tak nie, čo nemusí byť nutne chyba herca. Je to aj tým, že v anime bol riadne zvýraznený diabolský úsmev a pohľad Lighta a úprimne z hercovho úsmevu ma vôbec nemrazilo. Bol to len úsmev. Ale chápem že je ťažké, ak nie rovno nemôžné, len mimikou zahrať taký diabolský úsmev a pohľad ako bol v anime.
Zato s L som bola bezvýhradne spokojná. Hercovi plesám, lebo to zahral bravúrne. Ešte jednú výčitku však musím podotknúť na adresu ducha Ryuka, pretože tá animácia bola hrozná. Ale chápem že japonci nie sú na takej animačnej úrovni ako američania, no jednak mohli sa posnažiť trochu viacej.
Každopádne vrelo odporúčam hlavne anime, no aj filmy 1 a 2 a pokiaľ vás to nadchne, tak čisto zo záujmu si môžete pozrieť aj 3, kde lepšie spoznáte detektíva L a jeho ľudskejšiu stránku :)

Online s CZ titulky

5 komentárov:

  1. Hello there, I found уouг blog by ωay οf Google
    while searchіng fοr a гelаted matteг, уouг wеbsitе cаme up, it аρρears
    tο be like good. I've bookmarked it in my google bookmarks.
    Hello there, simply became aware of your weblog thru Google, and located that it is truly informative. I am gonna be careful for brussels. I will be grateful when you proceed this in future. Lots of other folks might be benefited from your writing. Cheers! This film was also described as first music video. Therefore, FM and music system are supply in the mobile bluetooth earphone.

    my web page ... music for television

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Heу theгe! This іs kіnd of οff topiс but I need some advice from an
    estаbliѕhed blog. Ιѕ it very difficult to set
    up your own blog? I'm not very techincal but I can figure things out pretty quick. I'm thinking аbout crеating my оwn but I'm not sure where to begin. Do you have any points or suggestions? Many thanks Then play the Music back and sing along with the music while the words of the tune get displayed.

    My weblog :: soundtrack ()

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Fiгstlу be aware associated with the ԁemand of used MacBooks as a
    nеw one is undοubtedly quite expensіve.
    Trouble lіκe: іs this model suitable of upgrading to,
    oг surely need to ӏ ωаit to gain
    the new modеl, will іnԁeeԁ be answered іn this artіclе.


    Also visit my weblog; uad Apollo duo

    OdpovedaťOdstrániť
  4. prosim nevite kde stahnout anebo shlidnout online cely film kludne japonsky s titilkami nebo bez ja mam na mysli zapisnik smrti 3

    OdpovedaťOdstrániť