nedeľa 10. apríla 2011

Lee Dong Hae- Životopis

donghae
Meno: 이동해 / Lee Dong Hae
Čínske meno: 李東海
Povolanie: spevák a herec
Dátum narodenia: 15. október 1986
Miesto narodenia: Mokpo, Južná Jeolla, Južná Kórea
Váha: 60 kg
Výška: 174 cm
Znamenie: Váhy
Krvná skupina: A
Agentúra: SM Entertainment

TV Doramy:

It's Okay, Daddy's Girl (SBS, 2010)

Filmy:

Attack on the Pin-Up Boys (2007)
Trivia

Spevácka kariéra:

KPOP group: Super Junior

Životopis:

Lee Dong-Hae, známy ako Donghae, je kórejský spevák a príležitostný herec. Patrí do chlapčenskej skupiny Super Junior a je súčasťou jej podskupiny, Super Junior-M.
Donghae sa narodil v Mokpo, Jeollanam 15. októbra 1986. Pôvodne sa chcel stať atlétom ale pod vplyvom jeho otca, ktorý z neho chcel mať speváka, sa Donghae sám rozhodol stať sa spevákom.
V roku 2001, Donghae podpísal zmluvu s SM Entertainment, ktorá ho trénovala v speve, tanci a herectve. Mal byť členom 5-člennej chlapčenskej skupiny Smile, ale tento nápad bol čoskoro zrušený.
V roku 2004 sa stal Donghae členom 12-člennej skupiny Super Junior 05 (prípona 05 čoskoro odpadla), ktorá sa stala veľmi populárnou.
V auguste 2006, Donghaeho otec zomrel na rakovinu. Pre Dongaheho to bola rana, pretože si bol s otcom veľmi blízky.
Donghae skúša tiež sám písať a skladať piesne. V roku 2009 uzrela svetlo sveta jeho prvá pieseň Beautiful. Dongaheho želaním je, aby mal viac príležitostí a možností produkovať vlastné piesne.
Donghae si tiež zahral spolu s ostatnými členmi skupiny Super Junior vo filme Attack on the Pin-Up Boys.
Spolu so svojím kolegom so Super Junior, s Choi Si Won, vystupovali v hudobnom videoklipe Firefly s Ariel Lin a v roku 2010 si zahral v dorame It's Okay, Daddy's Daughter ako Wookgi.
V marci 2011 by mal začať nakrúcať spolu s Ivy Chen a so svojím kolegom zo Super Junior, s Choi Si Wonom, doramu Extravagant Challenge, ktorá čerpá námet z populárnej mangy Skip Beat od Yoshiki Nakamury.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára