nedeľa 10. apríla 2011

Hana Kimi (taiwan)- Dorama recenze

gtr

NÁZOV: Hana Kimi/ Hanazakarino Kimitachie/ Hua Yang Shao Nien Shao Nu (Hua Yang Shao Nian Shao Nu)
KRAJINA: Taiwan
ŽÁNER: Romantika, Komédia, Škola
POČET EPIZÓD: 15
ROK: 2006
INÉ SPRACOVANIA: Hana Kimi (Japan), manga Hana Kimi
MOJE HODNOTENIE: 6/10


CAST:

OBSAH:
Když Lu Rui Xi sledovala televizi, spatřila skákat Zuo Yi Juana a byla jím tak inspirována, že začala také sportovat. Jenomže jednoho dne Zuo Yi Juan skákat přestal a Lu Rui Xi se rozhodne splatit svůj dluh a v přestrojení za chlapce se vydává do chlapecké školy, aby zjistila, proč už její idol neskáče a jak mu pomoci, aby znovu začal. Ve škole Rui Xi, nejlepší přítel Zuo Yi Juana, při fotbale omylem trefí Lu Rui Xi, která omdlí. Zuo Yi Juan přiskočí a chce ji odnést na ošetřovnu, přičemž zjistí, že jeho nový spolubydlící je vlastně ona. Přesto to drží jako tajemství.


MÔJ NÁZOR:
No jo, najprv som čítala mangu, potom som videla japonskú doramu a potom toto, takže už mám tohto príbehu vážne dosť.
Každopádne čo sa týka taiwanského spracovania, som ako tak spokojná. Držalo sa to viac mangy ako japonská verzia, čo mu pridáva body. Ale predovšetkým ma dostal hlavný hrdina, ktorého hral krásavec Wu Chun a ktorý ho zahral naozaj na výbornú. V japonskej verzii mi hlavný predstaviteľ akurát tak udieral na všetky nervové bunky, pretože Oguri z neho urobil ľadového arogantného hajzla. Zatiaľčo Wu Chun z neho urobil síce chladného ale zároveň aj citlivého a starostlivého chalana akým bol aj v mange. Avšak hlavná hrdinka u mna vyhráva v japonskej verzii. Jo, jo Maki Horikitu mám rada, nič proti Elle Chan ale ona je lepšia.
Jiro Wanga nemám veľmi v láske, neviem preečo. Možno je to tým že som ho nevidela hrať normálnu postavu lebo on hral v každej dorame blbca a táto značka mu prischla aj tu. Ak si ho mám porovnať s japonským Nakatsu, myslím že obaja odviedli dobrú prácu.
Ak mám povedať, čo sa mi na taiwanskej verzii najviac nepáčilo, tak to bol koniec, ktorý bol akoby useknutý v polovici. Viem, že plánovali druhú sériu ale akosi z nej zišlo a zostalo iba "zvyšok si dočítajte v mange" čo mi osobne nevadí lebo ju už mám prečítanú, ale každopádne také konce nenávidím.
Takže aby som to zhrnula, neviem čo je lepšie, či japonská, či taiwanská. Obe majú svoje klady a zápory, takže je len na vás aby ste si vybrali čo sa vám viac páči. Najviac však odporúčam mangu.

3 komentáre:

  1. Link exchangе iѕ nothing еlse еxсept it is simρlу placіng thе otheг pеrson's web site link on your page at appropriate place and other person will also do similar for you. Grabbing Mp3 songs is arguably the most popular method of searching for music.

    my blog post :: music songs

    OdpovedaťOdstrániť
  2. But hοw encloѕeԁ can it gеt tο іt has SSD ѕрeedy
    thinnеr sisteг? A bаѕic option to thоse pеople troubles
    саn be to affix a сlеar, slim but
    scгatch resistant displaу proteсtoг throughout genеrally cope wіth
    in the іpaԁ bу applе 2 Case.


    Alѕo viѕit mу web blog :: when iphone 5

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Good ρoѕt! We аre lіnking
    to this great contеnt on our site. Кeеp uρ the goоd writing.



    My wеblog :: traducciones de

    OdpovedaťOdstrániť